نكات مفیدی که برای طبخ پلو و چلو از آنها غافلیم

نكات مفیدی که برای طبخ پلو و چلو از آنها غافلیم

یكی از اصلی ترین غذاهای ایرانی پلو و چلو است كه باید در پخت آن دقت زیادی به كار برد.

اولین نكته مهم، تهیه وانتخاب برنج خوب است ، خصوصیاتی كه باید یك برنج خوب و مرغوب داشته باشد خوش عطر، بدون خرده ، باریك، بلند یكدست و رنگ آن كمی زرد و زیر دندان سفت و محكم باشد . شكننده هم نباشد . مسلما این نوع برنج گرانتر بوده ولی ارزش كار پخت را می افزاید . نكته بعدی طرز شستن و خیس كردن برنج است .

نكات مفیدی که برای طبخ پلو و چلو از آنها غافلیم

برنج را پاك كرده و با آب ولرم چند بار بدون اینكه آن را چنگ بزنید، بشویید. بعد نمك سنگی را در پارچه و یا كیسه مخصوص قرار داده و در وسط برنج جای بدهید و روی برنج آن قدری آب ولرم بریزید كه به اندازه 4 انگشت روی آن را آب بگیرد. در صورتی كه اطمینان دارید برنج به اصطلاح كهنه است بهتر است ، آن را شب قبل شسته و خیس بگذارید. در غیر این صورت می توانید 4 تا 5 ساعت قبل هم برنج را بشویید.

1- سعی كنید همیشه برنج را در ظرف بزرگتر از حجم خود شسته و خیس بگذارید .

2- برای یك كیلو برنج نیم كیلو سنگ نمك كافی است و در صورتی كه نمك سنگی در اختیار ندارید، می توانید 6 – 7 قاشق سوپخوری نمك معمولی را در كیسه كوچك ریخته و لای برنج بگذارید . گذاردن نمك در كیسه برای جلوگیری از نفوذ رسوب نمك در برنج است .

3- اگر مقداری برنج در خانه دارید ، كه در آن خرده برنج وجود دارد ، بهتر است آن را غربال كرده و خرده برنج باقی مانده را برای تهیه آش ، شله زرد ، كوفته، شیر برنج ، دلمه و... مورد مصرف قرار دهید.

4- برای پخت برنج بهتراست از قابلمه بزرگ استفاده كنید كه برنج روی هم انباشته و له نشود و برنج بهتر بجوشد .

در قابلمه بزرگی، نصف آن را آب ریخته و بگذارید جوش بیاید و سپس آب نمك برنج را صاف كنید و در آب جوش بریزید و یكبار آن را با كفگیر به آرامی به هم بزنید (با حرارت یكنواخت) وقتی به جوش آمد ، برنج را امتحان كنید كه مغز آن زیاد نرم نشود و سپس آن را داخل آبكش ریخته و روی برنج مقداری آب ولرم بپاشید تا لعاب و نمك اضافه آن خارج شود .

در ته قابلمه كمی روغن ریخته و برنج را اضافه كنید و بعد 2 قاشق سوپخوری روغن را با یك فنجان آب داغ روی برنج بدهید و در قابلمه را بگذارید تا برنج بخار كند. در این مرحله روی برنج دم كنی قرار داده و شعله را ملایم كرده و بگذارید برنج كاملا دم بكشد. برای دم كشیدن این برنج نیم ساعت وقت كافیست.

نكات مفیدی که برای طبخ پلو و چلو از آنها غافلیم


چند نكته ضروری :
1-برای خوشرنگ شدن زعفران در ابتدا آن را كاملا نرم كنید و یك قاشق چایخوری زعفران ساییده را در نصف استكان آبجوش بریزید ویك ساعت آن را روی بخار كتری قرار دهید .

2- در صورتی كه بخواهید ته دیگ خوبی تهیه كنید بهتر است برای سبزی پلو از برگ كاهو و برای شیرین پلو و مرصع پلو و زرشك پلو با مرغ از لواش و برای ته چین از مخلوط زرده تخم مرغ و ماست و زعفران و برای طبخ ماكارونی از حلقه های سیب زمینی استفاده كنید.

3- برای تهیه زرشك پلو، چون زرشك لطیف بوده و سریع می سوزد بهتراست پس از داغ شدن روغن، زرشك را كمی تفت داده و بلافاصله شكرو كمی آب را به آن اضافه كنید تا زرشك حالت مربایی به خود بگیرد .

4- خلال بادام را شسته همراه با برنج بگذارید نرم شود ، اما خلال پسته را ده دقیقه قبل از دم كشیدن و آماده شدن به برنج اضافه كنید تا رنگ پسته تغییر نكند .

آشپزی - سایت | 7khone.ir

http://7khone.ir/category/آشپزی-1018

نكات مفیدی که برای طبخ پلو و چلو از آنها غافلیم · خواص معجزه آسای خرما/ چرا در ماه رمضان باید خرما بخوریم؟ انبه و خواص آن/ راجب انبه یا 'میوه عشق' بیشتر بدانید!

وب جو - آرشیو مطالب سایت اخبار استانها وبجو

http://www.iqca.ir/site/745

نكات مفیدی که برای طبخ پلو و چلو از آنها غافلیم · آیپد ۱۲.۹ اینچی احتمالا از ... شبی که بازیگر زن، نام "برج آزادی" را به قبل انقلاب برگرداند! +عکس · افشای گزارش ...

آشپزی | موضوعات | تازه

http://tazeh.net/subject/آشپزی/

یک متخصص تغذیه با تاکید بر این مطلب که حرارت زیاد باعث کاهش ویتامین‌های مواد غذایی می‌شود، گفت: بافت‌های .... نکات مفیدی که برای طبخ پلو و چلو از آنها غافلیم.

دفتر میهمان - روستای خان آباد

http://khanabadd.com/comments.asp

آنقدر که او را دوست دارم،اگر خدا را دوست می داشتم در آن دنیا نیمی از بهشت به نامم بود... ن .... زندكريمي : مي خواستم بدونم پتله پلو چه جور درست مي شه من در بچگي خوردم ..... میره به مدیر سایت کمک کنند اخبار جدید مطلب مفید عکس جالب برای او ایمیل کنند .

مهر ۸۸ - پزشکی

http://pezeshki2.persianblog.ir/1388/7/

22 ا کتبر 2009 ... خوشبختانه‌ راه‌ مفیدی‌ برای‌ حفظ‌ ظاهر و تندرستی‌ بعد از سی ‌سالگی‌ وجود دارد: ... اگر به‌ دنبال‌ اکسیر جوانی‌ هستید باید بدانید که‌ آن‌ چیزی‌ نیست‌ جز «ورزش». .... می ‌توانید از یک فروشگاه مطمئن کفش ورزشی مناسب تهیه کنید. توجه کنید که ...... اغلب این مشکلات با رعایت نکاتی که در ادامه ذکر شده قابل پیشگیری است.

آشپزی - سایت | 7khone.ir

http://7khone.ir/category/آشپزی-1018

نكات مفیدی که برای طبخ پلو و چلو از آنها غافلیم · خواص معجزه آسای خرما/ چرا در ماه رمضان باید خرما بخوریم؟ انبه و خواص آن/ راجب انبه یا 'میوه عشق' بیشتر بدانید!

وب جو - آرشیو مطالب سایت اخبار استانها وبجو

http://www.iqca.ir/site/745

نكات مفیدی که برای طبخ پلو و چلو از آنها غافلیم · آیپد ۱۲.۹ اینچی احتمالا از ... شبی که بازیگر زن، نام "برج آزادی" را به قبل انقلاب برگرداند! +عکس · افشای گزارش ...

آشپزی | موضوعات | تازه

http://tazeh.net/subject/آشپزی/

یک متخصص تغذیه با تاکید بر این مطلب که حرارت زیاد باعث کاهش ویتامین‌های مواد غذایی می‌شود، گفت: بافت‌های .... نکات مفیدی که برای طبخ پلو و چلو از آنها غافلیم.

دفتر میهمان - روستای خان آباد

http://khanabadd.com/comments.asp

آنقدر که او را دوست دارم،اگر خدا را دوست می داشتم در آن دنیا نیمی از بهشت به نامم بود... ن .... زندكريمي : مي خواستم بدونم پتله پلو چه جور درست مي شه من در بچگي خوردم ..... میره به مدیر سایت کمک کنند اخبار جدید مطلب مفید عکس جالب برای او ایمیل کنند .

مهر ۸۸ - پزشکی

http://pezeshki2.persianblog.ir/1388/7/

22 ا کتبر 2009 ... خوشبختانه‌ راه‌ مفیدی‌ برای‌ حفظ‌ ظاهر و تندرستی‌ بعد از سی ‌سالگی‌ وجود دارد: ... اگر به‌ دنبال‌ اکسیر جوانی‌ هستید باید بدانید که‌ آن‌ چیزی‌ نیست‌ جز «ورزش». .... می ‌توانید از یک فروشگاه مطمئن کفش ورزشی مناسب تهیه کنید. توجه کنید که ...... اغلب این مشکلات با رعایت نکاتی که در ادامه ذکر شده قابل پیشگیری است.